Tak Kesah Dengan Kecaman Orang Ramai, Ustazah Siti Afifah Maafkan Semua Orang. Ini Kata2 Beliau Buat NetizenGeram

Sejak kebelakangan ini, nama pendakwah bebas, Ustazah Afifah menjadi bualan han.gat di laman sosial gara-gara membuat dua kenyataan pa.nas dengan menggelar para suami da.yus kerana membenarkan isteri bersa.lin di sambut oleh d0ktor lelaki dan menyatakan bersalaman dengan artis boleh menghi.langkan r0h serta jiw.a.

Akibat kenyataan tersebut, Ustazah Afifah dihuj.ani dengan pelbagai kec.aman dan krit.ikan di laman s0sial daripada warganet dan kalangan artis.

Pendakwah bebas, Ustazah Siti Afifah Shahbudin tampil mengatakan bahawa dia sudah memaafkan mereka yang mengkri.tik dan meng.ecam dirinya berikutan dua kenyataan yang dibuat baru-baru ini.

“Ramai s.alah faham dengan kenyataan saya sebab hanya men0nton vide0 pendek yang sudah disunti.ng hingga menjadi tul.ar,” katanya.

Tidak terkesan dengan ke.caman yang diterima, Ustazah Afifah memaklumkan bahawa dia tidak menyimpan ama.rah malah telah memaafkan individu yang mengkr.itik dirinya.

“Orang nak kata apa, tak apa. Orang kita tak faham. Kita nak sampaikan pada manu.sia.

“Biarlah mereka nak ma.rah pada saya, yang penting bukan Allah SWT dan Rasulullah SAW di akh.irat kelak. Suami adalah guru yang banyak mengajar saya soal agama.

“Suami saya bukan biasa-biasa. Begitu juga bapa dan datuk saya. Mereka semua orang beragama. Mungkin kerana darah yang mengalir itu membuatkan saya nak saya tahu lebih mendalam mengenal agama Islam.

VIDEO] 'Jangan Sedap Saja Yang Kamu Ambil!' – Suami Ustazah Siti Afifah

“Saya mudah, tak perlu ma.rah kepada orang awam, kerana saya anggap mereka tak tahu tapi mereka pasti akan faham apa saya perju.angkan ini suatu hari nanti. Saya ma.afkan mereka. Moga Allah ampuni dan ket.uk pintu ha.ti mereka. Manusia ada ak.al. Biar Allah bukakan pintu h.ati mereka,” katanya.

Dalam pada itu, Ustazah Afifah turut menjelaskan bahawa perkongsiannya itu di laman TikT0k bukan untuk menem.pa nama atau kemash.syuran tetapi atas dasar tanggungjawab.

“Saya bukan kej.ar duit dan glam0r. Ini tanggungjawab saya untuk bersua.ra buat wanita yang tidak mampu. Berapa ramai wanita yang tra.uma melalui situasi mema.lukan begitu ketika bersa.lin?

“Saya bukan nak bisnes dengan menggunakan agama. Ini memang cara saya dalam berdakwah. Saya cuma ta.kut pada Allah sebab saya ada anak, cucu, cic.it dan keturunan. Biarlah manusia kut.uk kita, sebab itu tanda Allah sayang dan dekat dengan kita,” ujarnya lagi.

Kata Ustazah Afifah lagi, walau ramai yang menge.cam namun ramai juga yang menyokong dengan memberi semangat menerusi kiriman mesej.

“Alhamdulillah, ramai sangat yang ‘backup’ saya dengan mesej saya secara perib.adi. Sampai ada yang menan.gis fikiran keadaan saya.

“Malah, ramai wanita menyokong apa saya cakap. Ada juga yang minta ma.af sebab pada mulanya mar.ah tengok vide0 itu, tapi selepas tengok versi penuh barulah faham. Saya pun minta ma.af juga sebab ada ketika penyampaian saya itu gar.ang,” luahnya lagi.

V] "Rosak Roh, Jiwa Kalau Salam Artis!" - Serba-serbi Tak Kena, Ustazah Afifah Dikecam Lagi

Dia juga meminta orang ramai untuk membaca kenyataan yang sudah dikongsikan oleh Mufti Negeri Sembilan, Datuk Mohd Yusof Ahmad mengenai hu.kum i.su itu.

“Apa yang dinyatakan Mufti Negeri Sembilan jelas. Dia tunjuk panduan jelas kepada orang awam berkenaan perkara ini dan apa huk.umnya. Jadi, tidak ada siapa yang takkan faham,” kata Ustazah Afifah.

Sumber Omedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*