Pusat Pengundian Di Gombak Tempat Azmin Ali Dan MB Selangor Bertanding “Blackout”, Ini Respon Daripada TNB Buat Ramai Lega

KUALA LUMPUR: Tenaga Nasional Berhad (TNB) mengesahkan kejadian gangguan bekalan elektrik atau ‘blackout’ di salah satu pusat kiraan undi di Gombak yang menjadi tular hari ini.

Dalam kenyataan di Twitternya sebentar tadi, TNB menjelaskan, situasi gangguan bekalan elektrik itu dipercayai berlaku di Kolej Vokasional Gombak (SM Teknik, Gombak).

“Bekalan TNB disahkan baik dan teratur. Ia berpunca dari kerosakan dalaman di pihak pengguna & disahkan pihak SPR.

“TNB akan terus memantau bagi memastikan bekalan kekal stabil sepanjang proses pengiraan undi ini selesai,” jelas kenyataan itu.

Terdahulu, ruangan media sosial kecoh dengan laporan berlakunya ‘blackout’ di salah satu pusat pengiraan undi dipercayai berlaku di Gombak.

Antara komen netizen,

In battlefield, prepare all the necessary enforcement.

Dont it for granted on ac power, internet lines, water supply and other necessary materials.

Asal dia tak letak lampu solar siaa hahaa

ngah kalah… Black out… Elektrik baikpulih… Azmin mng! 

Main kotor dah. Adui. Berani lah sikit berhadap dengan realiti and keputusan rakyat.

5 taon skli mst ada kes blackout kt tmpt kira undi..harap lpas ni nk kira undi buat la siang2..kita sbgai pngundi blh je undi di mlm hari

Smlm tnb kata akan kluarkan notis awal sblm gangguan electric …skrg, hormatilah keputusan rakyat, x perlu pemimpin yg main tipu mcm nie..

Sumber Awani.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*