Ali Puteh sedih arwah ibu & isteri dim4ki h4mun, bakal buat laporan polis pula.!

Ali Puteh sedih arwah ibu & isteri dimaki hamun, bakal buat laporan polis!

Pelawak Ali Puteh meluahkan rasa sedih apabila dia menerima mesej menerusi aplikasi WhatsApp daripada individu yang tidak dikenali dengan memaki hamun arwah ibu dan isterinya.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh Ali di laman Instagramnya, dia menegaskan akan membuat laporan susulan tindakan individu yang tidak bertanggungjawab tersebut sehingga menghina dua insan tersayangnya.

Hmm sedih saya, sampai begini makian orang pada arwah mak saya dan isteri saya..boleh jumpa kan saya insan ini..saya akan ke balai polis untuk buat laporan insya-Allah pasti jumpa insan ini,” ujarnya.

Terdahulu, kecoh di media sosial konflik yang berlaku di antara balu Allahyarham Abam Bocey, Siti Norhidayah Mohd Ali bersama adik iparnya, Ali Puteh didakwa telah meninggalkan ‘sesuatu’ selepas hadir ke rumah arwah suaminya pada Jumaat lalu.

Bukan itu sahaja, pelawak yang berusia 33 tahun itu memaklumkan pada hari kejadian, Hidayah tidak memberitahu kepadanya untuk hadir ke rumah tersebut bahkan, dia tidak ada di rumah kerana berada di tempat kerja.

Malah, dia meluahkan rasa terkilan apabila Hidayah memuat naik video tersebut dengan mendedahkan keadaan rumah yang tidak terurus walhal mereka akan potong rumput pada setiap bulan.

Antara komen netizen,

Sebagai pembaca, kami sokong Ali ambil tindakan.
Netizen komen melampau2, bahasa yg digunakan mcm tak waras..

Udah2 le Ali..jangan panjangkan cerita.benda boleh settle.anggap je ni dugaan Allah bagi kt kita untuk jadikan diri Kite lebih baik..

Terpaling victim!

Sumber: Instagram @aliputeh_official

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*